Neijing Akademin – äldsta lärosätet för akupunktur i Skandinavien

Neijing Akademin grundades redan på 1970-talet av Miguel Rodriguez Wadman, som fortfarande är verksam utbildare. Neijng Akademin har under åren utbildat hundratals professionella terapeuter och ni finner idag många verksamma akupunktörer över hela Sverige. Den 3-åriga akupunkturutbildningen var under lång tid förlagd till Enköping, men även i Malmö och Oslo. Idag finner ni Neijing Akademin i Falköping.

Neijing Akademin har sedan den startade ett extra fokus på de emotionella och psykologiska faktorerna som står väl beskrivet i den kinesiska medicinen och psykologin. Det betyder också att vår utbildning till Akupunktör inkluderar den blivande terapeutens egna utveckling och välmående. Då vi anser att praktikdelen är viktig i akupunkturutbildningen så har vi utökat ordinarie kurslängd med 16 dagar, vilket motsvarar en extra dag i månaden under 1,5 år utöver de 2 dagar i månaden som redan erbjuds. Vårt utökade kursschema/kurstimmar är mycket uppskattat av våra elever och gör dem också redo att behandla klienter direkt efter avklarade studier. Vi är också som akupunkturskola i Sverige unika med denna utökade kurslängd. Med vår utökade kurslängd kan våra elever känna sig trygga att deras obligatoriska praktikdel ingår i den 3- åriga utbildningen och de behöver inte komplettera med praktik efter utbildningen.
Akademins namn ” Neijing” är tillskrivet det mest berömda litterära medicinska verket i kinesisk medicin. Det litterära verket ”Huangdi Neijing” innehåller kunskaper om etiologi, fysiologi, diagnos, terapier, förebyggande metoder, etik, filosofi, kosmos och psykologi. Alla dessa kunskapsområden är beskrivna utifrån att naturen och människan inte är fragmenterade delar utan befinner sig i ett sammanhang, en helhet – där alla delar påverkar varandra. Boken ger råd utifrån konsten att skapa ett långt, lyckligt och hälsosamt liv – vilket även är betydelsen av Neijing Akademins logotyp, en så kallad Kinesisk Shou symbol.

På hemsidan kommer eleverna alltid att finna möjlighet att gå olika workshops för att repetera eller fördjupa sina kunskaper. Alla lärare vid Neijing Akademin har lång erfarenhet av kinesisk medicin och gör alltid sitt bästa för att ni ska trivas hos oss. Akademin är godkänd av svenska akupunkturförbundet och vi följer deras riktlinjer för godkänd akupunkturutbildning, men med utökad kursplan på cirka 100 kurstimmar.

Jan Winbo hälsar alla varmt välkomna till Neijing Akademin – en utbildning för livet, ett meningsfullt yrke och en spännande resa som inkluderar dig själv!